Frågor och Svar

Folk vill veta hur ofta de ska städa sina hem, vilka produkter de ska använda och till och med i vilken ordning de ska ta itu med olika uppgifter. Även om det inte nödvändigtvis finns ett ”rätt” svar på dessa frågor (eftersom allas situation är olika) finns det några allmänna tips och tricks som kan bidra till att göra städningen enklare och mindre skrämmande. Vi har samlat vanliga frågor om städning med bra information nedan.

Varför städning till företag?

Professionell städning för företag och kontor är viktigt för att upprätthålla en hälsosam och säker arbetsmiljö. En professionell städtjänst rengör alla ytor på kontoret, inklusive skrivbord, stolar, datorer och fönster, samt golv och badrum. De kommer också att ta hand om alla sopor och allt skräp.

En professionell städtjänst kan spara tid och pengar genom att hålla din arbetsplats ren och organiserad. De kommer också att se till att alla dina anställda arbetar i en säker och hälsosam miljö. Kontakta Städtjänst Värmland idag för att komma igång.

Vem ansvarar för städning av dödsbo?

Det finns inget rätt svar på den här frågan, eftersom det kan variera beroende på vilket dödsbo det handlar om och vem som är förvaltare. I slutändan faller det dock på den som är ansvarig för att hantera dödsboet att se till att allt är städat och redo för försäljning eller överlåtelse. Det första steget i städningen av ett dödsbo är att tömma ut alla kvarvarande tillhörigheter. Man går igenom allting tillsammans med familjemedlemmar. Om det inte finns några närmaste familjemedlemmar som vill eller kan ta på sig denna uppgift kan det falla på ett professionellt städföretag. Varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor.

Är städning avdragsgill?

Ja, städning är en avdragsgill kostnad, men det beror på situationen. Om du är företagare och anlitar någon för att städa ditt kontor är det en företagskostnad som är avdragsgill. Men för städning som privatpersoner behöver du ansöka om RUT-avdrag som innebär att du kan dra av 50% av arbetskostnaden.

Vad gör en städfirma?

Ett städföretag erbjuder vanligtvis en rad olika tjänster för att hålla ditt hem eller kontor rent. Det kan handla om saker som dammsugning, moppning, dammsugning och toaletter. Vissa företag erbjuder också tilläggstjänster som fönsterputsning och djuprengöring. De flesta har en checklista med uppgifter som de utför varje gång de besöker din fastighet.

Vi på Städtjänst Värmland kan hjälpa dig med en stor mängd städtjänster, oavsett om du är privatperson eller för ett företag.

Vad kostar städning i hemmet?

Om du vill anlita ett professionellt städföretag kommer kostnaden att variera beroende på några faktorer. Storleken på ditt hem kommer till exempel att påverka priset. Generellt sett kan du räkna med att betala mellan 450 kr till 750 kr i timmen för en fullständig städning som utförs av ett team av proffs.